100% mineraal, Authentiek, Handmade

Calcare Kalkverf

Calcare ongekende mogelijkheden...

Stap binnen in de betoverende wereld van Calcare kalkverf. Met Calcare kun je muren veranderen in tijdloze ruimtes. Laat je inspireren door de elegante charme en ontdek de grenzeloze mogelijkheden die Calcare kalkverf te bieden heeft in jouw huis.

De schoonheid van de natuur komt tot leven in subtiele nuances en zachte texturen, die een kalmerende en verfijnde sfeer creëren. Elke kwaststreek brengt een uniek karakter naar voren, waardoor je muren hun eigen verhalen gaan vertellen.

“Calcare endless in expression”

“Calcare endless in expression”

Calcare veelzijdig en geschikt voor diversen woonstijlen

Ontdek de veelzijdige toepassingen van Calcare Kalkverf en hoe het kan bijdragen aan verschillende woonstijlen, zoals landelijk, Scandinavisch met betonlook, en Japandi.

  1. Landelijke stijl met Calcare: Calcare voegt een vleugje rustieke charme toe aan een landelijk interieur. Met zijn matte afwerking en subtiele kleurnuancet brengt Calcare een gevoel van authenticiteit en warmte in de ruimte. Door te kiezen voor zachte, aardse tinten zoals beige, crème en zacht groen, kun je een serene en uitnodigende sfeer creëren. Combineer Calcare met natuurlijke materialen zoals hout en steen om de landelijke uitstraling compleet te maken.

  2. Scandinavisch met Betonlook:  Voor liefhebbers van een Scandinavisch interieur met een industriële twist is Calcare met betonlook effect een uitstekende keuze. De subtiele textuur en matte afwerking van Calcare combineren perfect met de strakke lijnen en minimalistische esthetiek van Scandinavisch design. Kies voor mooie grijstinten en lichte pastelkleuren om een luchtige en eigentijdse uitstraling te creëren. Door accenten van betonlook toe te voegen, zoals betonnen meubels of accessoires, krijgt de ruimte een modern en stoer karakter.

  3. Japandi: Harmonie tussen Oost en West: In de Japandi-stijl komen de minimalistische eenvoud van Scandinavisch design en de rustieke warmte van de Japanse esthetiek samen. Calcare past perfect bij deze harmonieuze mix van culturen. Kies voor neutrale kleuren zoals wit, grijs en beige om een serene en evenwichtige sfeer te creëren. Door natuurlijke materialen zoals bamboe, hout en rotan toe te voegen, kun je de organische en ingetogen stijl van Japandi versterken. Met Calcare kun je een kalme en uitnodigende ruimtes creëren waarin functionaliteit en schoonheid samenkomen.

Of je nu de voorkeur geeft aan een landelijk, Scandinavisch met betonlook, of Japandi interieur, Calcare biedt eindeloze mogelijkheden om jouw persoonlijke stijl tot leven te brengen. Laat je inspireren door de natuurlijke textuur en serene kleuren van Calcare en creëer een thuis dat zowel stijlvol als comfortabel is.

PRODUCT SPECIFICATIES

Calcare kalkverf

Een hoog rendement van 10-12m2/L

Calcare kalkverf bevat 0 gr. VOS, geproduceerd met respect voor mens en natuur

Breng Calcare aan met de speciale Calcare blokkwast

Zeer milieuvriendelijk, 100% eco en veganverf, duurzaam zorgt voor een gezond leefklimaat

Toepassing

Calcare kalkverf is een muur en plafond verf die alleen binnen is te gebruiken.

Voorbereiding

Zorg voor een goede voorbereiding voordat je begint met schilderen. Maak het te schilderen oppervlak schoon, droog, stof en vet vrij. Reeds geschilderde vieze muren grondig reinigen met schoon water en Universol. Waar nodig plamuur oneffenheden in de wanden en kit de naden af met acrylaatkit Doe dit voor het primeren van de wanden en/of plafonds. Tip: Acrylaatkit (Sudal acryrub CF2)

Aanbrengen

Calcare is een ecologisch en natuurlijk product, daarom is het zeer belangrijk om altijd eerst een primer te gebruiken. De primer zorgt voor een goede hechting en dat vieze vlekken, plamuur plekken, kit etc niet door de kalkverf heen kunnen komen.

Breng één laag Primer Di Muro aan, deze primer biedt de beste ondergrond voor de Calcare. Laat de primer minimaal 4 uur goed doordrogen en breng vervolgens altijd 2 lagen Calcare kalkverf aan. Laat laag 1 minimaal 5 uur drogen om vervolgens laag 2 Calcare aan te brengen.

Kenmerken

Toepasbaar op

Geschilderde wanden, nieuw gestuukte wanden, (vlies)behang, vinyl, kalkpleister, cementpleister, metselwerk, cellenbeton, gipsplaten, gipsblokken, hout en andere minerale ondergronden

Afwerken

Calcare kalkverf is poreus en niet afwasbaar en kan dus water en vuil opnemen. Rechtstreeks water en of condens kan watersporen achterlaten. Calcare kan beschermd worden met een matte vernis. Let op: Aanbrengen van te dikke lagen, of onregelmatig opzetten, kan (met name op donkere kleuren) leiden tot wit waas. Je dient een droogtijd van minimaal 7 dagen in acht te nemen van de Calcare voor je de Matt Vernice aangebracht kan worden. 

FAQ

Ja! Na droging is Calcare kalkverf direct over te schilderen met een nieuwe laag Calcare. Wil je Calcare kalkverf overschilderen met Elegante Krijtverf of een andere verfsoort? Laat de kalkverf minimaal 2 weken uitharden en breng dan eerst één laag Primer di muro aan en werk het af met Elegante.

Ja, wel eerst voorstrijken met Primer di Muro

Ja, mits het behang goed vastzit. Eerst één laag voorstrijken met Primer di Muro

Ja, het stucwerk moet minimaal 2 weken drogen, anders bladdert de verf er snel af. Bij nieuw stucwerk altijd één laag Primer di Muro aanbrengen en vervolgens twee lagen Calcare.

Nee altijd met Calcare kalkverf blokkwast, met rollen worden de kleur nuances (schakeringen) niet zichtbaar

Calcare kalkverf is ademend, schimmel- en bacteriewerend en is daarom uitermate geschikt voor in de keuken.

Dankzij het ademende karakter van de kalkverf kan deze het teveel aan vocht in de lucht opnemen, en weer loslaten zodra de luchtvochtigheid daalt. Dit bevorderd de leefomstandigheden en hebben vochtproblemen, zoals schimmels en bacteriën, minder kans.

Doordat Calcare een open structuur heeft en de wand niet afsluit is deze lastig schoon te maken. Je zou wel de wand voorzichtig kunnen afstoffen met een schone, niet vette stofdoek. Echter is het aan te raden om de wand met rust te laten tenzij het echt nodig is. Doordat kalkverf gevoelig is voor water is het niet mogelijk om een plekje te reinigen. Als je kalkverf wilt afnemen en beschermen tegen vocht, raden wij het gebruik van Matt Vernice aan. 

Let op: Hete vertspetters zullen in de Matt Vernice trekken.

Ja, heel goed juist. Calcare kalkverf is bacterie- en schimmelwerend, wel oppassen met (vet)vlekken. Werk wanden af met Matt Vernice om te reinigen.

Let op: Calcare niet in de natte gedeelte gebruiken!

Je kunt kalkverf aanbrengen met de speciale Calcare blokkwast. Dit is een lekkere grote blokkwast welke de verf goed uitspreidt over de muur.
 

Naast het gebruik van de Calcare blokkwast kun je er ook voor kiezen om kalkverf aan te brengen met een plastic stucspaan. Door de verf uit te spanen creëer een levendig effect, dit geeft een unieke uitstraling.

Het is niet mogelijk om Calcare airless spuiten aan te brengen. Je hebt de blokkwast nodig om de structuur in de verf aan te brengen en de nuances goed tot zijn recht te laten komen. Als je graag airless wilt schilderen kun je beter kiezen voor een muurverf met egale afwerking, zoals Elegante.

ONZE BELOFTES

Daarom kiezen voor Calcare

Natuur icon

Eco verf

Calcare is een 100% minerale muurverf met 0gr. VOS! Ambachtelijk gemaakt, duurzaam en zorgt voor een gezond leefklimaat

Calcare kalkverf

Calcare maakt het gemakkelijk voor doe-het-zelvers en professional om op een bewuste manier een stijlvol huis te creëren

Carte Colori kleurkaart icon

Uniek kleurenpalet

De kleuren van Calcare hebben een zachte, subtiele uitstraling. Dit draagt bij aan het rustieke en karaktervolle uiterlijk van onze kalkverf.

ONZE BELOFTES

Daarom kiezen voor Calcare

Natuur icon

Eco verf

Calcare is een 100% minerale muurverf met 0gr. VOS! Ambachtelijk gemaakt, duurzaam en zorgt voor een gezond leefklimaat

Calcare kalkverf

Calcare maakt het gemakkelijk voor doe-het-zelvers en professional om op een bewuste manier een stijlvol huis te creëren

Carte Colori kleurkaart icon

Uniek kleurenpalet

De kleuren van Calcare hebben een zachte, subtiele uitstraling. Dit draagt bij aan het rustieke en karaktervolle uiterlijk van onze kalkverf.

CARTE COLORI

VERKOOPPUNTEN

Bekijk onze erkende verkooppunten en vind een verkooppunt bij jou in de buurt.

Scroll naar boven