100% mineraal, Authentiek, From Italy

Calcare Italia Kalkverf

Calcare Italia kalkverf

100% mineraal, Authentiek, Handmade

De natuurlijke kleurnuances geven extra dimensie

Kalkverf is de oudste verf die bestaat, het is een natuurlijk en zeer milieuvriendelijk product dat ‘ademt’. Calcare Italia kalkverf is een authentiek product dat met zorg op ambachtelijke wijze gemaakt wordt. Door de natuurlijke pigmenten, zachte kleuren en nuances is deze verf zeer geschikt om een warme sfeer mee te creëren

“Calcare Italia endless in expression”

“Calcare Italia endless in expression”

Beleef onze Italiaanse authentieke Kalkverf

Kalkverf is de oudste verf die er bestaat. Het is een natuurlijk, milieuvriendelijk product dat ‘ademt’. Poederig en zacht en heel geschikt om een warme sfeer mee te creëren. De basis voor de Calcare Italia  wordt nog altijd op traditionele wijze in Italië bereid en op kleur gemaakt met natuurlijke mineralen pigmenten.

Onze kalkverf is een authentiek product dat met zorg op ambachtelijke wijze in Italië gemaakt wordt. In de Venetostreek wordt kalk van goede kwaliteit gewonnen en op traditionele wijze gebrand en geblust. De kalksteen wordt in verticale cylindrische ovens heel rustig gebrand. Dit langzame brandproces zorgt voor een hoge kwaliteit kalk. Na ongeveer 1 dag is er nagenoeg alleen nog kalkpoeder over, deze wordt in silo’s in ongeveer een maand tot rust gebracht en op een natuurlijke manier geblust.

Hierna gaat het in een kalkput en wordt het met water geblust. Het hydraulische gedeelte van de kalk reageert op het water, versteent en wordt eruit geschept waardoor een zuiver en milieuvriendelijk product overblijft. Dit wordt een aantal keer herhaald tot een heel zuiver product overblijft, de vette kalk. In de fabriek in Italië wordt deze vette kalk nogmaals gezeefd om vervolgens met water en andere elementen tot een hoge kwaliteit kalkverf te worden gemengd. Dit hele proces van onze kalkverf duurt gemiddeld 12 maanden en dat valt terug te zien in de uitstraling van onze kalkverf op uw wanden en plafonds.

PRODUCT SPECIFICATIES

Calcare Italia kalkverf

Een hoog rendement van 10m2/L

Calcare Italia kalkverf bevat 0 gr. VOS, geproduceerd met respect voor mens en natuur

Breng Calcare Italia aan met de speciale Calcare blokkwast

Zeer milieuvriendelijk, 100% eco en veganverf, duurzaam zorgt voor een gezond leefklimaat

Toepassing

Calcare Italia kalkverf is een muur en plafond verf die alleen binnen is te gebruiken.

Voorbereiding

Zorg voor een goede voorbereiding voordat je begint met schilderen. Maak het te schilderen oppervlak schoon, droog, stof en vet vrij. Reeds geschilderde vieze muren grondig reinigen met schoon water en Universol. Waar nodig plamuur oneffenheden in de wanden en kit de naden af met acrylaatkit Doe dit voor het primeren van de wanden en/of plafonds. Tip: Acrylaatkit (Sudal acryrub CF2)

Aanbrengen

Calcare is een ecologisch en natuurlijk product, daarom is het zeer belangrijk om altijd eerst een primer te gebruiken. De primer zorgt voor een goede hechting en dat vieze vlekken, plamuur plekken, kit etc niet door de kalkverf heen kunnen komen.

Breng één laag Primer Di Muro aan, deze primer biedt de beste ondergrond voor de Calcare Italia. Laat de primer minimaal 4 uur goed doordrogen en breng vervolgens altijd 2 lagen Calcare Italia kalkverf aan. Laat laag 1 minimaal 5 uur drogen om vervolgens laag 2 Calcare Italia aan te brengen.

Kenmerken

Toepasbaar op

Geschilderde wanden, nieuw gestuukte wanden, (vlies)behang, vinyl, kalkpleister, cementpleister, metselwerk, cellenbeton, gipsplaten, gipsblokken, hout en andere minerale ondergronden

Afwerken

Calcare Italia kalkverf is poreus en niet afwasbaar en kan dus water en vuil opnemen. Rechtstreeks water en of condens kan watersporen achterlaten. Calcare Italia kan beschermd worden met een matte vernis. Let op: Aanbrengen van te dikke lagen, of onregelmatig opzetten, kan (met name op donkere kleuren) leiden tot wit waas. Je dient een droogtijd van minimaal 7 dagen in acht te nemen van de Calcare Italia voor je de Matt Vernice aangebracht kan worden. 

FAQ

Ja! Na droging is Calcare kalkverf direct over te schilderen met een nieuwe laag Calcare Italia. Wil je Calcare Italia kalkverf overschilderen met Elegante Krijtverf of een andere verfsoort? Laat de kalkverf minimaal 2 weken uitharden en breng dan eerst één laag Primer di muro aan en werk het af met Elegante.

Ja, wel eerst voorstrijken met Primer di Muro

Ja, mits het behang goed vastzit. Eerst één laag voorstrijken met Primer di Muro

Ja, het stucwerk moet minimaal 2 weken drogen, anders bladdert de verf er snel af. Bij nieuw stucwerk altijd één laag Primer di Muro aanbrengen en vervolgens twee lagen Calcare Italia .

Nee altijd met Calcare Italia kalkverf blokkwast, met rollen worden de kleur nuances (schakeringen) niet zichtbaar

Calcare Italia kalkverf is ademend, schimmel- en bacteriewerend en is daarom uitermate geschikt voor in de keuken.

Dankzij het ademende karakter van de kalkverf kan deze het teveel aan vocht in de lucht opnemen, en weer loslaten zodra de luchtvochtigheid daalt. Dit bevorderd de leefomstandigheden en hebben vochtproblemen, zoals schimmels en bacteriën, minder kans.

Doordat Calcare Italia een open structuur heeft en de wand niet afsluit is deze lastig schoon te maken. Je zou wel de wand voorzichtig kunnen afstoffen met een schone, niet vette stofdoek. Echter is het aan te raden om de wand met rust te laten tenzij het echt nodig is. Doordat kalkverf gevoelig is voor water is het niet mogelijk om een plekje te reinigen. Als je kalkverf wilt afnemen en beschermen tegen vocht, raden wij het gebruik van Matt Vernice aan. 

Let op: Hete vertspetters zullen in de Matt Vernice trekken.

Ja, heel goed juist. Calcare Italia kalkverf is bacterie- en schimmelwerend, wel oppassen met (vet)vlekken. Werk wanden af met Matt Vernice om te reinigen.

Let op: Calcare Italia niet in de natte gedeelte gebruiken!

Je kunt kalkverf aanbrengen met de speciale Calcare blokkwast. Dit is een lekkere grote blokkwast welke de verf goed uitspreidt over de muur.
 

Naast het gebruik van de Calcare blokkwast kun je er ook voor kiezen om kalkverf aan te brengen met een plastic stucspaan. Door de verf uit te spanen creëer een levendig effect, dit geeft een unieke uitstraling.

Het is niet mogelijk om Calcare Italia airless spuiten aan te brengen. Je hebt de blokkwast nodig om de structuur in de verf aan te brengen en de nuances goed tot zijn recht te laten komen. Als je graag airless wilt schilderen kun je beter kiezen voor een muurverf met egale afwerking, zoals Elegante.

ONZE BELOFTES

Daarom kiezen voor Calcare Italia

Natuur icon

Eco verf

Calcare Italia is een 100% minerale muurverf met 0gr. VOS! Ambachtelijk gemaakt, duurzaam en zorgt voor een gezond leefklimaat

Calcare Italia kalkverf

Calcare Italia maakt het gemakkelijk voor doe-het-zelvers en professional om op een bewuste manier een stijlvol huis te creëren

Carte Colori kleurkaart icon

Uniek kleurenpalet

De kleuren van Calcare Italia hebben een zachte, subtiele uitstraling. Dit draagt bij aan het rustieke en karaktervolle uiterlijk van onze kalkverf.

ONZE BELOFTES

Daarom kiezen voor Calcare

Natuur icon

Eco verf

Calcare is een 100% minerale muurverf met 0gr. VOS! Ambachtelijk gemaakt, duurzaam en zorgt voor een gezond leefklimaat

Calcare kalkverf

Calcare maakt het gemakkelijk voor doe-het-zelvers en professional om op een bewuste manier een stijlvol huis te creëren

Carte Colori kleurkaart icon

Uniek kleurenpalet

De kleuren van Calcare hebben een zachte, subtiele uitstraling. Dit draagt bij aan het rustieke en karaktervolle uiterlijk van onze kalkverf.

CARTE COLORI

VERKOOPPUNTEN

Bekijk onze erkende verkooppunten en vind een verkooppunt bij jou in de buurt.

Scroll naar boven