Buitenmuren schilderen | Werkwijze en Tips van de experts

De zomer is in volle gang en dat betekent de perfecte tijd om je buitenmuren een frisse nieuwe look te geven. Een oude woning renoveren of een moderne woning een totaal andere uitstraling geven. Wij begrijpen dat het schilderen van de buitenmuren van je huis een belangrijke beslissing is. Daarom delen we graag enkele waardevolle tips en tricks om dit proces zo soepel en effectief mogelijk te laten verlopen.

De zomer is in volle gang en dat betekent de perfecte tijd om je buitenmuren een frisse nieuwe look te geven. Een oude woning renoveren of een moderne woning een totaal andere uitstraling geven. Wij begrijpen dat het schilderen van de buitenmuren van je huis een belangrijke beslissing is. Daarom delen we graag enkele waardevolle tips en tricks om dit proces zo soepel en effectief mogelijk te laten verlopen.

Inhoudsopgave

Waarom je buitenmuren schilderen?

  • Frisse uitstraling: Een nieuw laagje verf is de ideale manier om je buitenmuren en dus ook je woning snel een nieuwe en frisse uitstraling te geven.
    
  • Bescherming tegen weersinvloeden: De buitenmuren van je huis wordt voortdurend blootgesteld aan diverse weersomstandigheden zoals regen, wind, sneeuw en zonlicht. Callazo Kalei biedt een beschermende laag die voorkomt dat vocht in de muren trekt, wat schimmelvorming en structurele schade kan voorkomen.

  • Verhoogde esthetische waarde: Fris geschilderde muren geeft je huis een verzorgde en aantrekkelijke uitstraling. Het kiezen van de juiste kleur en afwerking kan het karakter van uw woning benadrukken. Een goed onderhouden en fraai geschilderde muren kan de waarde van uw huis aanzienlijk verhogen.

Kies de juiste buitenmuurverf!

Het kiezen van de juiste buitenmuurverf is een cruciale stap om je huis niet alleen een frisse en aantrekkelijke uitstraling te geven, maar ook om het te beschermen tegen de weersinvloeden. Goede buitenmuurverf combineert esthetiek met functionaliteit, waardoor je woning er jarenlang prachtig uit blijft zien. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om te overwegen bij het kiezen van de perfecte buitenmuurverf.

Duurzaamheid

Een hoogwaardige buitenmuurverf biedt langdurige bescherming tegen diverse weersomstandigheden, van intense zonneschijn tot hevige regen en vorst. Kies voor verf met een hoge waterdampdoorlatendheid en UV-bestendigheid om verkleuring door de zon  zolang mogelijk te voorkomen. Waterafstotende eigenschappen zorgen ervoor dat regenwater geen kans krijgt om in de muren te dringen, terwijl ademende verf helpt om vochtproblemen en schimmelvorming te voorkomen.

Gemakkelijk aan te brengen

Een goede buitenmuurverf moet gemakkelijk aan te brengen zijn, of je nu een ervaren schilder bent of niet. Onze verf heeft een uitstekende dekking en breng je moeiteloos aan, wat zorgt voor een gelijkmatige en professionele afwerking. Daarnaast droogt de verf snel, waardoor je project efficiënt en zonder gedoe kan worden afgerond.

Milieuvriendelijk

Duurzaamheid gaat hand in hand met milieuvriendelijkheid. Onze buitenmuurverf is samengesteld uit milieuvriendelijke ingrediënten die zorgen voor minimale impact op het milieu zonder in te boeten aan kwaliteit en prestaties. Door te kiezen voor verf met lage VOS (vluchtige organische stoffen), draag je bij aan een gezondere leefomgeving.

Callazo kalei

Callazo kalei een revolutionaire matte effen muurverf zonder structuur. Callazo kalei is een hoog waterdamp doorlatende en vochtregulerende verf die een uitstekende buitenduurzaamheid biedt voor uw buitenmuren! De verf is waterafstotend door zijn zelfreinigend parelend effect, hierdoor worden regenwater en stofdeeltjes snel afgevoerd.
 • Vochtregulerend
 • Vuilresistent
 • Sterk dampdoorlatend
 • Zelfreinigend pareleffect
 • Waterafstotend
 • Effen – zonder structuur
 • Zeer mat
 • Aangekleurd met natuurlijke pigmenten
 • Zeer milieuvriendelijk
 • VOS 2 gram
 • Hoog rendement
 • Hoog dekvermogen

Werkwijze buitenmuren schilderen?

Er komt één en ander kijken bij het schilderen van buitenmuren. Een goede voorbereiding vormt al de helft van het werk. Bij het verven van je buitenmuur doorloop je daarom best deze stappen:

Stap 1: Buitenmuur Schoonmaken voor schilderen
Voor een goede hechting moet de ondergrond van je muren schoon zijn. Is je gevel al eerder geschilderd en nog in goede staat? Reinig dan de muur met gevel reinigingsmiddel. Verwijder loszittende verf of witte aanslag met een harde borstel, maar gebruik geen water bij witte aanslag.

Behandel mosvorming met een hogedrukreiniger en breng daarna bij droog weer een anti mos product aan. Let op dat je de voegen niet beschadigt en houd er rekening mee dat de muur enkele dagen nodig heeft om volledig te drogen.

Stap 2: Aanbrengen van een fixeer/primer
Om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht en niet loslaat, breng je eerst een fixeer / primer aan. Afhankelijk van de ondergrond en de conditie ervan, heb je een fixeer/primer nodig voor de buitengevel. Vooral bij onbeschilderde bakstenen, nieuw stucwerk en muren met verf in slechte staat is een fixeer / primer essentieel!

Als de verflaag van een eerder geschilderde muren nog in goede staat is, hoef je geen fixeer / primer te gebruiken. 

Muren die in olie zijn afgewerkt kunnen niet met Callazo kalei afgewerkt worden!

Stap 3: Aanbrengen van Callazo Kalei
Wanneer de fixeer / primer volledig droog is, kan je de Callazo Kalei  probleemloos aanbrengen. Breng Callazo Kalei aan met een blokkwast of roller, persoonlijk vind ik dat een blokkwast een mooier eindresultaat geeft. Voor volle kleurdiepte en bescherming van de gevel raden wij altijd 2 lagen aan!

Tips en weetjes

 • Schilder bij de juiste weersomstandigheden: je buitenmuren schilderen doe je bij een temperatuur tussen de 14 en 20°C zonder regen. In koudere omstandigheden zal de verf te moeizaam of helemaal niet drogen. Bij te veel zon of wind droogt de verf weer te snel, waardoor egaal schilderen moeilijk wordt. 
 • Gebruik het geschikte gereedschap: twijfel je over het gereedschap waarmee de buitenmuren geschilderd moeten worden? Een blokkwast of een vachtroller met lange haren gebruik je bij het schilderen van buitenmuren. Liggen de voegen diep gebruik dan een blokkwast of gebruik een blokkwast voor het creëren van een oudere uitstraling. Liggen de voegen niet diep of zijn de buitenmuren glad gestuct dan is een roller een goede optie, dit werkt namelijk aanzienlijk sneller.
 • Afplakken voor schilderen: Plak altijd de vloeren af met stucloper, dit is sterker dan plastic en waait niet weg. Ga je de gevel schilderen? Plak dan kozijnen en ramen af met het geschikte tape hiervoor (zonder de verf van de kozijnen te beschadigen) en plak vervolgens de ramen af met plastic, zo voorkom je dat verfspetters op/in je ramen en kozijnen komen!
 • Ga na of je een vergunning nodig hebt: in de meeste gevallen heb je om de buitenkant van je huis te verven geen vergunning nodig. Gaat het echter om ingrijpende veranderingen of opvallende kleuren voor je voorgevel? Dan kan je dit het beste navragen bij je gemeente.

10% korting maand juli en augustus

Profiteer de hele maand juli en augustus van 10% korting op onze Callazo Kalei en Callazo Primer, verkrijgbaar bij onze verkooppunten.

Groetjes en veel plezier met het buiten schilderen!

Scroll naar boven