Tips & verftechnieken

XL-ketting met
Carte Colori kalkverf

Speciaal voor Carte Colori schreef blogster Monica van Blitterswijk van de populaire blog hetmoonhuis.blogspot.nl een leuke tip! Een XL ketting geverfd met kalkverf in de kleur Split, leuk om mee te decoreren! Eenvoudig zelf te maken!

Wat heb je nodig:

  • ongeveer 3 pakjes luchtdrogende hobbyklei
  • een pot kant en klare muurvuller (om scheurtjes op te vullen, ook van Action)
  • corifondo en kalkverf
  • een stoer touw

 

Stap 1:
Weeg stukjes klei af van ongeveer 65 gram om te zorgen dat de kralen een beetje dezelfde grootte krijgen. Rol daarvan balletjes en maak er met een schroevendraaier dan een gat in. Maak met bijv. de achterkant van een dessertlepel het gat groter, want klei krimpt tijdens het drogen en dan wordt het gat kleiner. Je wilt nog wel het touw erdoor kunnen halen straks. Grote stukken klei gaan barsten tijdens het luchtdrogen, maar dat is niet erg, dat maken we straks weer glad met muurvuller. Maak 30 kralen en laat ze goed drogen, zo’n 2 dagen.

 

Stap 2:
Na de droogtijd de kralen insmeren met muurvuller, gewoon met je vinger. Voor een zo glad mogelijke kraal, je vinger nat maken en de kraal gladwrijven. Dat doe je met alle 30 kralen, zodat ze allemaal mooi glad zijn. Weer even laten drogen.

 

Stap 3:
De kralen verven met Carte Colori kalkverf primer corifondo. Laten drogen en daarna kalkverf in de kleur Split aanbrengen. Goed laten drogen en daarna een tweede laag aanbrengen.

 

Stap 4:
Gebruik stoer dik touw om de kralen aan te rijgen. Controleer wel tijdens het maken van de kralen of het touw door het gat gaat.
De kleur van het touw combineert prachtig met de kleur ‘split’ heel stoer. Maak voor een extra stoer effect een knoop tussen iedere kraal.

 

De items waarop de XL-ketting is gefotografeerd zijn verkrijgbaar bij Parvani in Kamerik