Sprankelende metallicverf

Metallicverf is een dekkende verf op waterbasis voor binnen en is te gebruiken op onder andere wanden, plafonds, kozijnen, deuren, meubels en ander houtwerk en metaal. Metallicverf brengt je muur tot leven en geeft een bijzondere sfeer aan je interieur. Deze verf bevat kleine deeltjes die het licht reflecteren. Om het mooiste effect te krijgen kun je de verf dan ook het beste aanbrengen op plekken waar veel natuurlijk buitenlicht op valt. Je muur ziet er op elk tijdstip van de dag weer anders uit.

Verkrijgbaar in de kleuren: Goud, Messing, Principessa, Metallo, Glamour, Copper, Tin, Bronze en de nieuwe kleur Incanto.

Metallicverf aanbrengen

  1. Maak het te schilderen oppervlak schoon, droog en stof en vet vrij. Verwijder alle losse schilferige oude verflagen. Reeds geschilderde muren grondig reinigen met schoon water. Bij sterk poederende of zuigende ondergrond is het wel verstandig de muur voor te behandelen met Universele primer op kleur.
  2. Controleer voor gebruik de kleur en roer de verf goed door.
  3. Breng de Metallicverf aan op de muur met een kwast voor een rustiek effect. Gebruik een goede synthetische kwast, kunststofvezel is namelijk beter geschikt voor watergedragen verf dan varkenshaar. Verdeel de muur in denkbeeldige banen en verdeel deze banen weer in kleinere vlakken. Breng de verf niet te dik aan, verdeel vlot over het oppervlak en strijk uit in één richting. Blijf niet te lang smeren. Breng dan meerdere dunne lagen aan. Behandel niet meer dan de randen van de baan die je gaat schilderen. Daarmee voorkom je dat de rand na het drogen zichtbaar blijft. Tussendoor schuren is niet nodig. Droog na ongeveer 1 uur afhandelijk van de temperatuur, laagdikte en luchtvochtigheid. Overschilderbaar na 4 uur.Voor de grote vlakken gebruik je een vachtroller. Plaats de roller halverwege in het vlak dat je wilt gaan schilderen en verdeel de verf door eerst naar boven en dan naar beneden te rollen. Maak zo in stroken het vlak vol. Op deze manier schilder je elke baan. Voor het verkrijgen van een optimaal resultaat, rollen we de verf in één richting na in de nog natte fase. Blijf metallicverf tijdens het gebruik doorroeren zodat de metallicdeeltjes niet naar de bodem kunnen zakken. Gereedschap meteen na gebruik reinigen met schoon water. Door de verf aan te brengen met een plastic stucspaan is het mogelijk om ook structuur en tekening op de muur aan te brengen. Het spuiten van Metallicverf is ook mogelijk en kan handig zijn voor het schilderen van grote oppervlakken, echter vergt dit wel enige ervaring en professionele apparatuur. Technische instructies voor spuiten zijn opvraagbaar.

Hoeveel verf heb je nodig?
8 – 11 m2 per liter per laag, afhankelijk van verwerking, ruwheid en porositeit van de ondergrond.

Voor- en nadelen Metallicverf

Voordelen:

  • Ideaal voor het aanbrengen van bijzondere effecten in je interieur
  • Geurarm
  • Goed dekkend
  • Goede afwasbaarheid
  • Is licht afwasbaar (onder normale omstandigheden is de verf na 10-14 dagen afwasbaar)

Nadelen:

  • Metallicverf aanbrengen vereist enige kennis om een goed resultaat te krijgen
  • Niet geschikt voor buiten
CarteColori_metallicverf_5

Bijzondere effecten met Metallicverf

Metallicverf  is bijzonder geschikt voor het aanbrengen van bijzondere accenten in je interieur. Een complete muur met metallicverf bewerken iets te heftig? Ook met een mooi sjabloon of vlak op de muur zorg je voor een echte eyecatcher in je interieur! Gladde muren laat je sprankelen met Metallicverf en ruwe muren kun je met metallicverf extra benadrukken. Maar ook meubels geef je sprankelende make-over met metallicverf. Aanbrengen in 1 richting zorgt voor een rustig effect maar door juist verschillende richtingen toe te passen creëer je weer unieke bijzondere effecten.

Bestel de originele Carte Colori verf bij de dealer

Wilt u graag metallicverf van Carte Colori toepassen?
Voorkom teleurstelling en doe uw aankoop bij één van onze dealers.

De professionele kwaliteit en de unieke kleuren met 100% natuurlijke pigmenten zorgen voor de authentieke uitstraling van de enige echte Carte Colori verven.
Om zeker te weten dat u ons product koopt, moet het gemend verkocht worden in de originele Carte Colori verpakking.