THE ORIGINAL KALKVERF SINCE '95

De natuurlijke kleurnuances geven extra dimensie

Kalkverf is de oudste verf die bestaat, het is een natuurlijk en zeer milieuvriendelijk product dat ‘ademt’. Calcare Italia is een authentiek product dat met zorg op ambachtelijke wijze gemaakt wordt. Door de natuurlijke pigmenten, zachte kleuren en nuances is deze verf zeer geschikt om een warme sfeer mee te creëren

“Lime Paint endless in expression”

Subtiel & Elegant

100% Mineraal

Zeer milieuvriendelijk, duurzaam en zorgt voor een gezond leefklimaat

 

Ambachtelijk

Calcare wordt nog steeds op ambachtelijke wijze gemaakt.

Authentieke uitstraling

De natuurlijke kleurnuances geven extra dimensie aan de ruimte.

 

Verf die ademt

Vocht- en schimmelwerend door de ademende werking.

 

Geschiedenis van Kalkverf

Kalkverf, een eeuwenoud ambacht dat de tand des tijds heeft doorstaan, kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De oorsprong van kalkverf ligt diep geworteld in de tradities van verschillende culturen over de hele wereld.

De eerste toepassing van kalkverf dateert uit het oude Egypte, waar het werd gebruikt om de binnenmuren van tempels, graven en paleizen te decoreren. De Egyptenaren ontdekten dat het mengen van kalk met water en natuurlijke pigmenten resulteerde in een duurzame verf die niet alleen esthetisch aantrekkelijk was, maar ook bestand tegen de vochtige omstandigheden van de Nijlvallei.

De techniek van kalkverf verspreidde zich vervolgens naar andere beschavingen in het Middellandse Zeegebied, waaronder de Grieken en de Romeinen. De Romeinen stonden bekend om hun uitgebreide gebruik van kalkverf in hun architecturale meesterwerken, zoals de Pompeïaanse villa’s die nog steeds staan als getuigenissen van hun vakmanschap.

Gedurende de middeleeuwen bleef kalkverf een prominente rol spelen in de Europese kunst en architectuur. Van de majestueuze fresco’s in Italiaanse kerken tot de charmante kalkgekalkte huisjes in Engelse dorpen, de veelzijdigheid en duurzaamheid van kalkverf maakten het een favoriete keuze voor zowel decoratieve als functionele toepassingen.

In de moderne tijd heeft kalkverf een opleving gekend, dankzij een hernieuwde waardering voor ambachtelijke technieken en natuurlijke materialen. Hedendaagse ambachtslieden en ontwerpers omarmen kalkverf vanwege zijn milieuvriendelijke eigenschappen en tijdloze uitstraling. Door de eeuwen heen heeft kalkverf bewezen dat het meer is dan alleen een verf; het is een symbool van vakmanschap, schoonheid en verbondenheid met het verleden.

Scroll naar boven