Tips & verftechnieken

Chinees grafbeeldje
met kalkverf

Speciaal voor Carte Colori schreef blogster Monica van Blitterswijk van de populaire blog hetmoonhuis.blogspot.nl een leuke tip! Een Chinees grafbeeldje geverfd met kalkverf in de kleur Elefante, leuk om mee te decoreren!

Wat heb je nodig:

  • Speelgoed varkentje (Action)
  • Een pot kant en klare muurvuller (om scheurtjes op te vullen, ook van Action)
  • Corifondo en kalkverf
  • Carte Colori kalkverf in de kleur Elefante

Stap 1:
Omdat de varkentjes vrij zacht zijn smeer je ze eerst in met een paar lagen verdunde muurvullen. Tussen de lagen wel goed laten drogen. Door deze gipslagen gaan de varkens wat steviger en zwaarder aanvoelen.

Stap 2:

Om de kalkverf die we later gaan aanbrengen goed te laten hechten zet je de varkens in de Corifondo. Door de corifondo en klein beetje verf roeren zodat je zeker weet dat het overal goed wordt aangebracht. Gips is immers ook wit en dan is het lastig te zien waar je wel of niet Corifondo hebt aangebracht.

Stap 3:

Bij onze dealer De Beukenhof Antiek & Interieur kocht Monica de kalkverf in de kleur Elefante. Wil je weten waar jij Carte Colori kalkverf kunt kopen? Kijk dan op onze dealerpagina.
Breng 1 laag kalkverf aan op het varkentje.

Stap 4:

Om een beetje dat terra-achtige na te bootsen, heeft Monica roest gebruikt. Gewoon uit de tuin van een roestige pot gehaald. Her en der een beetje verdelen over het beeldje.

Stap 5:

Klei aanbrengen. Een beetje klei uit de tuin halen en telkens het hompje klei nat maken en dan een klodder afschrapen en dat aanbrengen op het varken.
Hier en daar dus zeker niet overal. Als het opdroogt, gaat het er best realistisch uitzien.